Hoe geeft Bob vorm aan het vervolg van zijn carrière?

Bob is een jonge, talentvolle man, goed afgestudeerd in bedrijfskunde, 25 jaar oud. Hij vindt direct een baan bij een organisatie, waar hij werkt op de afdeling planning & control. Bob vindt zijn werk wel leuk, maar ergens tijdens zijn eerste baan bekruipt hem een gevoel van onbehagen. Hij wil iets anders. Hij solliciteert bij een aantal bedrijven en wordt niet één keer uitgenodigd voor een eerste gesprek. Dat is vreemd voor een zeer getalenteerde man en dat bevordert niet zijn zelfvertrouwen. Bob maakt zich zorgen over het vervolg van zijn carrière. Hij twijfelt over wat hij wil gaan doen, waar hij naartoe wil met zijn loopbaan.

De fase van De Avonturier – Ontdekken en vormgeven

Bob wendt zich tot Van Ede & Partners om zich te laten begeleiden bij deze vraag. Bij het intakegesprek blijkt dat hij niet goed kan verwoorden wat zijn echte ambitie is, wat hem drijft of motiveert. Hij schrijft een zelfanalyse en bespreekt deze met zijn consulent John, een ervaren manager uit het bedrijfsleven, die (inter)nationaal actief is geweest en nu consulent is bij Van Ede & Partners. Uit de gesprekken met John komt Bob tot het inzicht dat zijn talent ligt op twee terreinen: leiding geven aan mensen (hij was voorzitter van zijn studenten vereniging, en aanvoerder van zijn voetbalteam) én het methodisch samenwerken tussen disciplines (hij heeft bedrijfskunde gestudeerd). Daarnaast ontdekt Bob zijn grote interesse in bedrijven die richting geven aan een toekomst, die nieuwe producten of diensten ontwikkelen. Hij vindt het bovendien belangrijk dat hij zich continue kan ontwikkelen in zijn werk.

Mogelijkheden onderzoeken

Hij wordt gestimuleerd om de tijd te nemen om zich open te stellen voor alle mogelijkheden. Bob gaat praten met mensen in zijn eigen omgeving en uit het netwerk van John. Hij wordt van de ene naar de andere persoon verwezen. Er ontstaat een waardevol netwerk van mensen die hem inspireren. Het wordt hem steeds duidelijker dat hij echt wil werken voor een bedrijf dat vorm geeft aan de toekomst; mobile telefonie, elektrische auto’s, computerchips etc. Hij wordt geattendeerd op een bedrijf dat drones produceert. Dit internationaal opererend bedrijf, Drone Opportunities Ltd., zoekt leidinggevend talent, dat helpt de internationale dronemarkt te ontwikkelen. Hij informeert naar actuele mogelijkheden en wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Waarom wil je hier werken?

Een vraag die hij tot voor kort niet goed kon beantwoorden. Maar nu wel: “Ik wil graag met mensen werken in een omgeving die vorm geeft aan de toekomst. Ik heb leidinggevende ambities en heb begrepen dat jullie organisatie op zoek is naar leiders voor de toekomst. Ik ben benieuwd naar de business opportunities met uw dronetechnologie.” Er ontstaat een open gesprek, waarbij de toekomstplannen van DO worden besproken en potentiële carrièremogelijkheden in Nederland en internationaal.

Bestemming gevonden

Bob krijgt een mooi arbeidscontract aangeboden. Hij begint te werken als accountmanager waardoor hij de dronemarkt en de klanten goed leert kennen. Als hij deze baan goed doet kan hij leiding gaan geven aan een team accountmanagers. Hij kan zich zo in de komende jaren klantgericht en mensgericht ontwikkelen, op weg naar grotereverantwoordelijkheden.


Van Ede & Partners begeleiden de ontwikkeling van je loopbaan, zodat je een zinvol zakelijk leven leidt. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? 

Lees ons E-Book: WIJ ZIJN VAN EDE & PARTNERS DEN HAAG – Gesprekken over loopbaancoaching en outplacement. Bel 070-351 40 11 en Karin Leemans of Nathalie Alewijnse zal dit E-Book graag naar je sturen. 

Hoe gaat het dan verder met de ontwikkeling van een loopbaan? Ben je benieuwd naar het carrièreverloop van Bob? Ga dan naar www.vanede-denhaag.nl en lees het verhaal:
Hoe vervolgt Bob zijn carrière naar beste kunnen?

Boek tip: DAGBOEK VAN DE ZIEL – De zeven levensfasen door Bertie Hendriks, Mirjam Tirion-Ietswaart met tekeningen van Frans Zwartjes

Investeren in de toekomst – Studeren op latere leeftijd

Dit is een niet alledaags verhaal. Zij is een bijzondere maatschappelijk gedreven vrouw en  wordt op zeer jonge leeftijd gevraagd een politieke partij te vertegenwoordigen in het openbaar bestuur. Na een decennium te hebben gefunctioneerd in deze rol besluit zij een volgende stap te zetten in haar carrière. Toen zij indertijd full time ging werken in het openbaar bestuur heeft zij haar studie afgebroken. De combinatie openbaar bestuur en studie was niet mogelijk.

Curriculum vitae

Zij is een millennial met een heel bijzonder curriculum vitae, dat opgebouwd is uit twee componenten: middelbare school en tien jaar ervaring in het openbaar bestuur. In die tijd houdt zij zich bezig met economie, sociale- en financiële zaken. Zij is op deze terreinen medeverantwoordelijk voor het opstellen van wet- en regelgeving. Om dit goed te kunnen doen heeft hij in al die jaren intensief contact gehad met verschillende groepen in onze samenleving. Zij is dus gepokt en gemazeld in het openbaar bestuur. Kortom, een dijk van een ervaring en dat op zo’n jongen leeftijd. Althans, zo lijkt het.

Zelfonderzoek

Zij schrijft haar zelfanalyse en verdiept zich in haar persoonlijkheid, talenten en drijfveren. Ze heeft een open karakter, kan goed luisteren en haar uitmuntende analytische vermogen zorgt ervoor dat zij situaties en mensen snel doorziet. Zij wil graag bijdragen aan het beter laten functioneren van organisaties en bedrijven in de publieke of private sector. In haar tijd in het openbaar bestuur heeft zij contacten onderhouden met de beslissers van diverse publieke en private organisaties. Zij is dus gewend op het hoogste niveau te opereren, de boardroom is haar werkterrein geweest. Haar ambitie is dat zij impact wil maken op de ontwikkeling van de organisatie waar zij wil gaan werken.

Paradox

Op advies van haar consulent bij Van Ede & Partners gaat zij zich oriënteren op een mogelijke rol in organisaties en bedrijven, waarin zij door haar analytische vaardigheden beleid kan maken in haar belangstellings- én ervaringsgebieden: sociale zaken, economie en financiën. Zij stelt een netwerkplan op en heeft diverse gesprekken met leidinggevenden en eindverantwoordelijken van een keur van maatschappelijke en private organisaties. Tijdens deze netwerkgesprekken blijkt dat haar ervaring in het openbaar bestuur én haar talenten ten volle worden onderkend. Zij wordt beschouwd als een high potential. Ook blijkt dat haar achtergrond in het openbaar bestuur wordt beoordeeld als zeer relevant, maar ook wordt duidelijk dat het gemis aan academische vorming een mogelijke belemmering zou kunnen zijn om een impactvolle positie te kunnen innemen. De paradox is dat zij op topniveau heeft gefunctioneerd in het openbaar bestuur zonder academische vorming en dat deze academische vorming als een noodzakelijke en inhoudelijke voorwaarde wordt gezien om op niveau in organisaties en bedrijven te kunnen functioneren.

Weer aan de studie

Na ampel beraad met haar consulent besluit zij niet te gaan werken, maar te gaan investeren in haar toekomst door alsnog te gaan studeren. Het is even slikken. Tien jaar van haar leven op topniveau functioneren in het openbaar bestuur is niet ‘voldoende’ om in organisaties  of bedrijven te gaan werken. Zij heeft geen spijt van haar tijd in het openbaar bestuur, want zij heeft mooie en nuttige zaken kunnen doen en een dijk van een ervaring opgedaan. Ervaring die in de toekomst, als zij afgestudeerd is, haar diverse mogelijkheden gaat geven op een impactvolle baan. Inmiddels vliegt zij door haar studie heen en is aan het nadenken waar zij na haar studie wil gaan werken. Ooit was zij de jongste in het openbaar bestuur, nu is zij de oudste in de studiebanken. Investeren in de toekomst!

Droombaan realiseren – Het hoeft niet NU, het kan ook DAN

Een jonge vrouw, iets in de dertig. Komt uit een hecht gezin met vader, moeder en twee zussen. Allemaal hardwerkend, zij weten de handen uit de mouwen te steken. Ze heeft goed gestudeerd en een fijne vriendengroep gemaakt. Een van die heren is nu haar levensgezel. Ze hebben een prachtig zoontje.

Een mooi carrièrebegin

Na haar studie gaat ze aan de slag bij een Nederlandse multinational. Ze wordt innovatie- en portfoliomanager. Ze werkt aan strategische programma’s. Daarvoor moet je bruggen bouwen tussen mensen en commercieel kunnen denken en handelen. Transitievraagstukken is haar domein, met cross-functionele teams, die zij aanstuurt. Binnen en buiten de organisatie, lokaal en internationaal. Ze heeft succes en wordt global innovation program manager. Een dijk van een baan.

Na elf jaar valt het doek, haar baan verkokert en gaat haar benauwen. Ze gaat op zoek naar een nieuwe omgeving. Er is paniek, ze is onrustig en wil snel weer aan het werk. Vrienden en familie manen haar rustig aan te doen en de tijd te nemen voor bezinning.

Zelfreflectie

Ze schrijft haar zelfanalyse, scherp en van hoge kwaliteit, geeft inzicht in haarzelf. Ze onderzoekt haar persoonlijkheid, haar talenten en haar ambitie. Ze is toegewijd aan haar werk, positief ingesteld, doelgericht en levert volgens belofte. Ze heeft inzicht en begrip voor techniek, begrijpt de politiek in een organisatie. Ze is veeleisend, intens, en heeft een enorme drang om te presteren, zich te bewijzen; ik doe het toch goed?

NU en DAN 

We werken met het NU en DAN denkmodel. Ze gaat op zoek naar haar bestaansrecht; waar is ze van? Haar kernwoord is REALISEREN, ze kan projecten goed en tijdig tot stand brengen, daarin is ze heel goed. Maar dat heeft ook een keerzijde; ze kan moeilijk rust vinden, ze wil nuttig bezig zijn, dat is toch goed?

Ondanks deze onrust heeft ze de kracht om haar ambitie te ontdekken. Ze wil de wereld een beetje mooier maken, via haar werk én via haar hobby. Ze houdt van moderne en hedendaagse kunst. Het liefst zou ze een business willen opzetten in de wereld van kunst. Dat is haar droombaan. Een risicovol avontuur, waarvoor het NU nog niet de juiste tijd is. Ze heeft nog een jong ventje thuis en ze wil ook nog veel van de wereld zien. Dat vraagt om een steady inkomen. Ze weet wat ze wil realiseren en wordt rustiger.

De wereld een beetje mooier maken

Snel valt een mooie baan in haar handen. Ze gaat innovaties en transities realiseren, gaat mensen en organisaties samenbrengen, gemeenschappelijke belangen naar boven halen, in gezamenlijkheid innovaties het licht laten zien. Op het gebied van duurzame chemische industrie om samen een steentje bij te dragen aan de kilmaatdoelstellingen. Ze gaat in haar werk de wereld een beetje mooier maken.

Ze gaat NU vier dagen per week werken én die andere dag besteden aan haar droombaan. Ze gaat zich oriënteren op de wereld van kunst. Om DAN haar droom te realiseren; een business te beginnen in  moderne en hedendaagse kunst, om wederom de wereld een beetje mooier te maken. Dat hoeft niet NU, het kan ook DAN.