Investeren in de toekomst – studeren op latere leeftijd –

Business Haaglanden november 2019

Dit is een niet alledaags verhaal. Zij is een bijzondere maatschappelijk gedreven vrouw en  wordt op zeer jonge leeftijd gevraagd een politieke partij te vertegenwoordigen in het openbaar bestuur. Na een decennium te hebben gefunctioneerd in deze rol besluit zij een volgende stap te zetten in haar carrière. Toen zij indertijd full time ging werken in het openbaar bestuur heeft zij haar studie afgebroken. De combinatie openbaar bestuur en studie was niet mogelijk.

Curriculum vitae

Zij is een millennial met een heel bijzonder curriculum vitae, dat opgebouwd is uit twee componenten: middelbare school en tien jaar ervaring in het openbaar bestuur. In die tijd houdt zij zich bezig met economie, sociale- en financiële zaken. Zij is op deze terreinen medeverantwoordelijk voor het opstellen van wet- en regelgeving. Om dit goed te kunnen doen heeft hij in al die jaren intensief contact gehad met verschillende groepen in onze samenleving. Zij is dus gepokt en gemazeld in het openbaar bestuur. Kortom, een dijk van een ervaring en dat op zo’n jongen leeftijd. Althans, zo lijkt het.

Zelfonderzoek

Zij schrijft haar zelfanalyse en verdiept zich in haar persoonlijkheid, talenten en drijfveren. Ze heeft een open karakter, kan goed luisteren en haar uitmuntende analytische vermogen zorgt ervoor dat zij situaties en mensen snel doorziet. Zij wil graag bijdragen aan het beter laten functioneren van organisaties en bedrijven in de publieke of private sector. In haar tijd in het openbaar bestuur heeft zij contacten onderhouden met de beslissers van diverse publieke en private organisaties. Zij is dus gewend op het hoogste niveau te opereren, de boardroom is haar werkterrein geweest. Haar ambitie is dat zij impact wil maken op de ontwikkeling van de organisatie waar zij wil gaan werken.

Paradox

Op advies van haar consulent bij Van Ede & Partners gaat zij zich oriënteren op een mogelijke rol in organisaties en bedrijven, waarin zij door haar analytische vaardigheden beleid kan maken in haar belangstellings- én ervaringsgebieden: sociale zaken, economie en financiën. Zij stelt een netwerkplan op en heeft diverse gesprekken met leidinggevenden en eindverantwoordelijken van een keur van maatschappelijke en private organisaties. Tijdens deze netwerkgesprekken blijkt dat haar ervaring in het openbaar bestuur én haar talenten ten volle worden onderkend. Zij wordt beschouwd als een high potential. Ook blijkt dat haar achtergrond in het openbaar bestuur wordt beoordeeld als zeer relevant, maar ook wordt duidelijk dat het gemis aan academische vorming een mogelijke belemmering zou kunnen zijn om een impactvolle positie te kunnen innemen. De paradox is dat zij op topniveau heeft gefunctioneerd in het openbaar bestuur zonder academische vorming en dat deze academische vorming als een noodzakelijke en inhoudelijke voorwaarde wordt gezien om op niveau in organisaties en bedrijven te kunnen functioneren.

Weer aan de studie

Na ampel beraad met haar consulent besluit zij niet te gaan werken, maar te gaan investeren in haar toekomst door alsnog te gaan studeren. Het is even slikken. Tien jaar van haar leven op topniveau functioneren in het openbaar bestuur is niet ‘voldoende’ om in organisaties  of bedrijven te gaan werken. Zij heeft geen spijt van haar tijd in het openbaar bestuur, want zij heeft mooie en nuttige zaken kunnen doen en een dijk van een ervaring opgedaan. Ervaring die in de toekomst, als zij afgestudeerd is, haar diverse mogelijkheden gaat geven op een impactvolle baan. Inmiddels vliegt zij door haar studie heen en is aan het nadenken waar zij na haar studie wil gaan werken. Ooit was zij de jongste in het openbaar bestuur, nu is zij de oudste in de studiebanken. Investeren in de toekomst!

Midden vijftig, vol energie! – carrière abrupt onderbroken, en dan? –

Haaglanden Business oktober 2019

Deze cliënt is opgeleid bij een toonaangevende multinational in fast moving consumers goods (FCMG). Elf mooie jaren in sales-, marketing- en people management. Dan wordt hij gevraagd het familiebedrijf te gaan leiden. Ook in de FCMG business, maar in een andere productcategorie. Hij wordt mede-eigenaar en werkt samen met zijn collega-aandeelhouders aan de verdere uitbouw van hun bedrijf. Import- en distributie is hun vak. Zij vertegenwoordigen grote internationale merken op de Nederlandse markt.

Geen bestaansrecht meer voor familiebedrijf

FMCG is een zeer competitieve markt met steeds minder fabrikanten/merkeigenaren die steeds meer marktaandeel beheersen. Na twintig succesvolle jaren verliest hun bedrijf de distributierechten van enkele grote merken en besluiten de aandeelhouders het bedrijf op te heffen. Inmiddels werken grote FMCG multinationals in de meeste landen via hun eigen vestigingen, waardoor er geen plaats is meer voor lokale importeurs/distributeurs. Na ruim dertig jaar ervaring in de FMCG business valt het doek voor deze cliënt. Hij is dan midden vijftig, vol energie. What’s next?

Loopbaanbegeleiding

Oriëntatie op de derde fase in zijn carrière brengt hem in contact met Van Ede & Partners. Hij wordt gestimuleerd een zelfanalyse te schrijven. Op welke ‘achievements’ uit het verleden is hij trots? Hoe beoordelen zijn ex-collega’s, vrienden en familie zijn persoonlijkheid, zijn kwaliteiten en ook zijn beperkingen? Hij schrijft zijn biografie en analyseert zijn verleden, zakelijk en privé. Het abrupte einde van het familiebedrijf is hard aangekomen. Hij voelde zich thuis in de FMCG business én met de mensen in zijn bedrijf. Het samenwerken met zijn collega’s en zijn medewerkers was zijn lust en zijn leven. Hij was sterk gericht op de interne organisatie en altijd bezig met de ontwikkeling van ‘zijn’ mensen; en ware people-manager.

Teamwork door psycholoog én consulent

Binnen Van Ede & Partners wordt hij begeleid door een team van een psycholoog en een consulent. De psycholoog helpt hem het verlies van het familiebedrijf te accepteren. Zonder acceptatie van de nieuwe situatie is nadenken over de toekomst heel moeilijk. Hij begrijpt de logica hiervan en gaat vervolgens aan het werk met zijn consulent om zijn zakelijke toekomst vorm te geven. Logisch lijkt om een baan als general manager in een kleinere organisatie of commercieel directeur in een groter bedrijf te ambiëren. Ook denken zij aan zijn liefde voor people management. HRM management is wellicht ook een goede zoekrichting.

Thematisch netwerken… werkt!

Van Ede & Partners adviseert haar cliënten naast het zoeken naar geschikte vacatures ook ‘thematisch’ te netwerken in de gewenste zoekrichting. In het geval van deze client blijkt dat ook te leiden naar een nieuwe baan. Hij heeft voor het schrijven van zijn zelfanalyse feedback gevraagd aan diverse zakelijke relaties, die daardoor begrijpen dat hij beschikbaar is voor een nieuwe zakelijke uitdaging. Dat is een gouden greep, want vanuit zijn netwerk wordt hem een baan aangeboden door een equity fund, dat een general manager zoekt voor één van hun bedrijven in de FMCG business. Dat is een logische volgende stap en binnen een paar maanden wordt hij de nieuwe general manager van dit FMCG bedrijf, waar de aandacht voor de medewerkers op de achtergrond is geraakt. Hij kan hier naar hartenlust werken aan de business én aan de ontwikkeling van de mensen. Een ideale combinatie.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… van financieel manager naar B-tje anders.

Business Haaglanden, augustus 2019

Hij is al meer dan 25 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Aanvankelijk commercieel, later ook verantwoordelijk voor een aantal medewerkers. Knoeperhard gewerkt met mooie resultaten, maar dat geeft geen voldoening meer. Hij vindt zijn werk niet meer leuk en heeft moeite zichzelf te motiveren. Hij mist iets, maar wat is dat dan?

Lees verder

Plan B – Altijd een alternatief plan achter de hand houden

Business Haaglanden juli 2019

Na een mooie carrière bij een financiële instelling, met uiteindelijk een rol in de directe nabijheid van de raad van bestuur, overkomt het ook deze client. Hij raakt zijn baan kwijt. Het wegvallen van enkele bestuurders betekende ook het einde van zijn loopbaan. Een risico waarvan hij zich bewust was, maar dat hij eigenlijk altijd ontkend of weggestopt heeft. Zo gaat dat nu eenmaal, je bent druk aan het werk en hebt geen aanleiding om over de toekomst na de denken.

Lees verder

Carriere switch – van manager naar business consultant

Hij is een professional in de verzekeringswereld. Hij heeft voor diverse maatschappijen gewerkt. Hij heeft ervaring met marketing en (verander)management. Hij is een analyticus én een goede communicator. Hij neemt mensen mee naar het beoogde doel. Hij wil impact maken en een echte bijdrage leveren. Ook is hij politiek geëngageerd en heeft ambities. Hij wil op termijn wethouder of gemeenteraadslid worden. Hij wil zich verder ontwikkelen. Zijn werkgever ziet dat niet en geeft onvoldoende ruimte. Dat leidt tot spanning. Okay, dan ga ik weg. Maar wat dan?

Lees verder