Het Begeleidingstraject

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Iedereen – jong en oud – wil van betekenis zijn in het leven. Je wil je inzetten voor zaken die er echt toe doen. Voor de organisatie waarvoor je werkt, maar ook voor de samenleving en voor je familie en vrienden. Je ambieert een loopbaan die recht doet aan je talenten, kennis en ervaring, en die je plezier en voldoening geeft. Het begeleidingstraject bij Van Ede & Partners bestaat uit twee fasen. Zelfinzicht en campagnevoeren leiden jou naar een nieuwe bestemming. Loopbaancoacing en outplacement zijn onze diensten voor gearriveerde managers en professionals in de private en publieke sector én ook voor jongeren die wij kunnen begeleiden in het vormgeven van hun carrière.

Zelfinzicht

Na een intakegesprek begin je met het schrijven van een zelfanalyse, waarin je jouw arbeidsverleden, jouw biografie en jou dromen of ambities bedrijft. Je vraagt ook feedback aan mensen uit jouw zakelijke en privé omgeving. Deze zelfanalyse geeft je veel zelfinzicht en zal een bron van inspiratie vormen tijdens het vervolg van jouw begeleidingstraject. Deze zelfanalyse bespreek je met één van onze psychologen, vervolgens neem je deel aan een tweetal trainingen: visieontwikkeling en profieltraining. In de deze trainingen werk je aan het achterhalen van je persoonlijkheidskenmerken, je talenten, je drijfveren en je waarden. Op basis van je ambitie formuleer je een profiel; een beschrijving wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt. In deze fase wordt je begeleidt door een consulent die jou voorbereidt op alle trainingsdagen.

Campagnevoeren

Na de fase van zelfinzicht weet je welke bestemming je wilt bereiken; dat kan een baan zijn als werknemer, een opdracht als ondernemer, maar dat kunnen ook privé doelen zijn, bijvoorbeeld het werken als vrijwilliger of het schrijven van een boek. Je volgt de campagnetraining, waarin je leert hoe je kunt netwerken. Je verkent de markt op basis van jouw thema. Een thema kan zijn de ontwikkelingen in een bepaald vakgebied, een bepaalde branche en sector, waarop jij jezelf wilt oriënteren. In deze netwerkfase leg je contacten met allerlei mensen met wie jij jouw thema kunt onderzoeken en verdiepen. In deze campagnefase bespreek je jouw vorderingen met jouw consulent. Je kunt ook deelnemen aan intervisiebijeenkomsten met collega-cliënten en netwerkgespreken oefenen met oud-cliënten in het VEP netwerk.

De nieuwe bestemming, een nieuwe baan of een eigen bedrijf

Op basis van de opgedane kennis en inzicht besluit je te gaan solliciteren naar de baan bij een organisatie die voldoet aan jouw wensen. Het komt ook voor dat je uit jouw netwerk getipt wordt voor komende vacatures of dat je gevraagd wordt om te solliciteren. Op deze manier vindt je jouw bestemming…. die nieuwe droombaan! Het kan ook zijn dat je na de profieltraining hebt besloten een eigen bedrijf te starten. Dan kun je de Leergang ondernemerschap volgen, waarin je begeleid wordt bij het ontwikkelen van een langere termijn bedrijfsstrategie en het opstellen van een businessplan. Je wordt ook ondersteund in de opstartfase van jouw bedrijf door te sparren met jouw consulent. Na de opstartfase maak je een evaluatie van de business en bespreekt je deze evaluatie met jouw consulent. Wat gaat er goed, wat valt tegen en elke aanpassingen moet je doen in de strategie op het businessplan?

Workshops, Trainingen en Masterclasses

Naast de visie-, profiel- en de campagnetraining kun je deelnemen aan diverse workshops, trainingen en masterclasses die diverse additionele onderwerpen behandelen, zoals:

 • LinkedIn training – Hoe profileer in mezelf op LinkedInbouw en hoe ik een netwerk m.b.v. LinkedIn?
 • Video training – Hoe kom ik over in gesprekken?
 • Masterclass persoonlijk en zakelijk leiderschap – Hoe verdiep ik mijn zelfonderzoek? Hoe werkt mijn geest? Wat is de rol van mijn denkvermogen?
 • Overtuigend (jezelf) Verkopen – Hoe koppel ik mijn aanbod aan de vraag in de markt? Hoe ga ik om met tegenwerpingen? Hoe communiceer ik effectief?
 • De BV-Ik – Hoe bevorder ik mijn persoonlijke effectiviteit?
 • Referenties – Hoe kan ik omgaan met referenties?
 • Vrouwelijk macht, mannelijke kracht – Wat zijn typische vrouwelijke en mannelijke eigenschappen en hun bijhorende valkuilen?
 • Storytelling – Hoe kan storytelling helpen om te verbinden?
 • Mindmappen – Hoe verhoog je jouw leer- en probleemoplossend vermogen?
 • De kunst van het loslaten– Hoe pak je zelf de regie en maak ruimte voor iets anders?
 • De kracht van het woordgebruik – Wat is het belang van taal en woorden?

Ieder begeleidingstraject is een persoonlijk traject

Tijdens het intakegesprek wordt op basis van jouw behoefte een individueel begeleidingstraject opgesteld op basis van alle beschikbare trainingen en workshops.