Hoe vervolgt Bob zijn carrière naar beste kunnen?

Bob is een volwassen manager, heeft bedrijfskunde gestudeerd en is gaan werken bij Drone Opportunities Ltd. Hij begon twaalf jaar geleden als accountmanager en is inmiddels commercieel directeur van dit innovatieve bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor de omzet in Noordwest Europa (NWE) en werkt vanuit Amsterdam. Hij woont geriefelijk met zijn vrouw en twee kinderen in Ouderkerk, rustig aan het water. Zakelijk gaat het goed met hem, maar er kriebelt iets in hem. Hij werkt nu twaalf jaar bij DO en wil zich beraden op zijn verdere zakelijke carrière. Hij heeft in de afgelopen jaren contact gehouden met John, zijn consulent bij Van Ede & Partners. Hij leest zijn zelfanalyse van twaalf jaar geleden nog eens en besluit John te bellen voor een afspraak. Het is alweer een tijdje geleden dat zij elkaar hebben gesproken.

Lees verder

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… – van financieel manager naar B-tje anders

Hij is al meer dan 25 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Aanvankelijk commercieel, later ook verantwoordelijk voor een aantal medewerkers. Knoeperhard gewerkt met mooie resultaten, maar dat geeft geen voldoening meer. Hij vindt zijn werk niet meer leuk en heeft moeite zichzelf te motiveren. Hij mist iets, maar wat is dat dan?

Geen voldoening

Zijn vrouw merkt het gebrek aan voldoening en stimuleert hem om serieus na te denken over zijn zakelijke toekomst. Wat wil hij gaan doen? Even een pauze en dan weer doorgaan in de financiële dienstverlening of iets anders waar hij voldoening van krijgt?

De spiegel

Hij gaat met Van Ede & Partners praten en besluit zich te laten begeleiden in zijn zoektocht naar wat hij wil gaan doen. Zijn consulent bij Van Ede & Partners fungeert als een spiegel, waarin hij zichzelf ziet. Hij ziet een vermoeide man met een zorgelijke blik. Een man die jarenlang heeft gewerkt in een vak waarin het financiële resultaat van het bedrijf centraal heeft gestaan. Dat is logisch, maar dat geeft hem geen voldoening meer. Hij ziet een uitgebluste man met diepliggende ogen, waar geen sprankeling meer in zit. Vroeger kon hij toch zo stralen?

Creatief en mensen

Hij schrijft een zelfanalyse en volgt een aantal trainingen en workshops. En, hij praat veel met zijn consulent. Hij leert dat hij creatief is en zijn relatie met mensen heel belangrijk voor hem is. Het is fijn om te onderkennen dat creativiteit zijn talent is, dat geeft hem nieuwe mogelijkheden. Langzaam wordt het beeld in zijn spiegel wat opgewekter. Thuis valt dat ook op. Met zijn vrouw besluit hij op vakantie te gaan naar Bali en deze reis te beschouwen als het startschot om zijn droom te gaan verwezenlijken.

Meubels restaureren

Hij droomt ervan om meubels te restaureren, een nieuw leven te geven en daardoor de gebruikers van deze meubels blij te maken. De rust van de werkplaats, het bedenken van het plan om meubels weer te laten bloeien, te laten stralen. Daar krijgt hij energie van.  Hij droomt er ook van om samen te werken met mensen die elkaar inspireren, die elkaar helpen.

Steun van thuis

Zijn besluit staat vast. Hij begint een meubelmetamorfosebedrijf. Hij heeft steun van het thuisfront, dat is voor hem heel belangrijk en stimuleert hem. Hij gaat zijn leven anders invullen. Hij ziet een opgewekte man in de spiegel.

Een eigen bedrijf

En dan gaat het snel. Samen met zijn consulent ontwerpt hij een businessplan. Meubels en mensen daar gaat het om. Meubels een vernieuwd uiterlijk geven of van oude materialen nieuwe meubels maken. Hij gaat samenwerken met mensen met beperkingen, waardoor hij hen betekenisvol werk kan laten doen. Zijn motto: ‘Iedereen telt mee.’ Deze aanpak is goed voor het milieu en goed voor de mens. In de spiegel ziet hij nu een stralende man.

B-tje anders

Hij is ambitieus en wil op termijn in elke provincie in Nederland een vestiging realiseren. In Den Haag komen de opdrachten binnen en werkt hij samen met negen mensen met beperkingen. Zijn bedrijf noemt hij ‘B-tje anders.’ Zo voelt hij zich nu ook. Zijn spiegel heeft hem de weg gewezen.

Carriere switch – van manager naar business consultant

Hij is een professional in de verzekeringswereld. Hij heeft voor diverse maatschappijen gewerkt. Hij heeft ervaring met marketing en (verander)management. Hij is een analyticus én een goede communicator. Hij neemt mensen mee naar het beoogde doel. Hij wil impact maken en een echte bijdrage leveren. Ook is hij politiek geëngageerd en heeft ambities. Hij wil op termijn wethouder of gemeenteraadslid worden. Hij wil zich verder ontwikkelen. Zijn werkgever ziet dat niet en geeft onvoldoende ruimte. Dat leidt tot spanning. Okay, dan ga ik weg. Maar wat dan?

Persoonlijke analyse

Hij volgt een traject bij Van Ede & Partners. Hij heeft behoefte aan loopbaanbegeleiding. Het is niet de vraag of dit talent een nieuwe bestemming gaat vinden, maar wanneer en in welke hoedanigheid? Samen met zijn consulent analyseert hij zijn persoonlijkheid, zijn talenten, zijn drijfveren en zijn waarden. Hij gaat diep, produceert veel materiaal om mee te werken, dat maakt het niet makkelijker. Hij worstelt. Maar na een tijdje wikken en wegen valt ‘het’ dan uit de lucht. Hij weet wat hij wil.

Netwerken

Zijn zoekrichting is business consultancy. Daarin kan hij zijn analytische en communicatieve vaardigheden kwijt. Hij gaat zich oriënteren en spreekt veel mensen uit zijn netwerk. Hij is een netwerker van nature. En dan gaat het snel. Hij wordt geïntroduceerd bij een club business
consultants. Hij onderzoekt hoe zij werken, hun methodes, hun uitdagingen en hun plezier. Het netwerkgesprek met deze club evolueert tot een serieuze oriëntatie op de baan als business consultant. Hij voldoet aan drie van de vier criteria. Zijn commerciële kracht wordt betwijfeld.

Overtuigend (jezelf) verkopen

Wat is dat, commerciële kracht? Wat betekent dat voor deze consultants? Hij bespreekt deze vraag met zijn consulent bij Van Ede & Partners. Het leert de methode van Overtuigend jezelf verkopen. Het antwoord moet hij vinden bij de klant.. de club business consultants. Waaraan hebben zij behoefte en voldoet hij aan hun criteria? Hij doet onderzoek en verifieert of zijn bevindingen juist zijn. Dat blijkt zo te zijn. Samen met de business consultants komen ze tot het inzicht dat hij voldoet aan hun commerciële criteria. Dat verandert de situatie. Er zijn duidelijke wederzijdse voordelen en ze gaan samen aan de slag. Ze gaan samenwerken en hij doet na een eerste opdracht vele andere opdrachten samen met deze business consultancy.

Een nieuwe carriere

Deze professional is nu zelfstandig business consultant. Binnen van Ede lid van de Outer Circle; hij geeft advies aan nieuwe cliënten. En, geeft workshops Overtuigend (jezelf) verkopen. Samen met zijn oude consulent.