Outplacement

Het vinden van een nieuwe werkkring

Het kan iedereen overkomen: dat je door de omstandigheden gedwongen wordt om uit te kijken naar een nieuwe werkkring. Bijvoorbeeld door een kentering in de organisatiestructuur, verschil van inzicht in de koers van de onderneming, een fusie of gewoon doordat een bedrijf of instelling moet afslanken. Wat nu? In een outplacementtraject bij Van Ede & Partners krijg je de ruimte om het verlies van je baan te verwerken, en je vervolgens op te maken voor een nieuwe start. In een omgeving waar je weer tot bloei kunt komen.

Een werkkring die echt bij jou past

Outplacement gaat om het vinden van een volgende werkkring. Maar dan wel één die echt bij je past. Bij Van Ede & Partners kun je kiezen voor een outplacementtraject met bestemmingsgarantie: in dat geval houdt onze begeleiding pas op als jij je plek gevonden hebt. Een geruststellende gedachte. Wil je het tijdsbestek van je traject liever afbakenen en er flink de vaart in houden, dan kan dat natuurlijk ook. En komen we tijdens het traject tot de conclusie dat je je in de richting van zelfstandig ondernemerschap wil bewegen, dan ondersteunen we je daarbij. Gedegen, met kennis van zaken en bewezen effectief.

Begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap

Regelmatig ontdekken cliënten tijdens hun zoektocht dat hun toekomst niet bij een nieuwe werkgever ligt, maar bij een eigen onderneming. Als dat voor jou geldt, begeleidt Van Ede & Partners je naar een vliegende start. Onze coaches – zelf vaak ervaringsdeskundigen – zijn hierin je ideale sparringpartners.

Leergang Ondernemerschap

Ook als je een eigen onderneming wilt starten, of daarover nadenkt, bent je bij Van Ede & Partners aan het juiste adres. Hoe ziet je die stap voor je? Waarom wil je voor jezelf beginnen? Wat zijn de kansen en risico’s? Hoe kun je je talenten inzetten bij het opstarten van een eigen bedrijf? Onze coaches zijn hierin je ideale sparringpartners. Per jaar begeleidt Van Ede & Partners ongeveer 200 cliënten naar zelfstandig ondernemerschap, 17 procent van het totaal aantal cliënten. Meestal maken deze professionals de keuze voor zelfstandig ondernemerschap vanuit een programma voor loopbaancoaching of outplacement. Geldt dit ook voor jou, dan word je verder begeleid door een consulent met kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer. Die onpartijdig maar kritisch met je meedenkt en je vaak zelfs kan helpen met praktische zaken. Zoals het verkennen van de markt, het beschrijven van jouw bedrijfsidentiteit en het ontwerpen van jouw ondernemingsplan. Zo maakt je eigen onderneming met ondersteuning van Van Ede & Partners een vliegende start.