Hoe beëindigt Bob zijn carrière met voldoening?

Bob is CEO van Sun Energy BV. Hij boekt prachtige resultaten in de markt van zonnepanelen, in binnen- en in buitenland. Hij heeft een mooie carrière gemaakt: Commercieel Manager bij Drone Opportunities ltd., vervolgens Commercial Director en CEO bij Sun Energy. Hij is nu eerste helft 50 en heeft een fijn gezin. Hij woont nog steeds geriefelijk in Ouderkerk, zijn vrouw is succesvol advocaat en de kinderen vinden hun weg in het leven. Wat meer te wensen? Bob is nu zo’n tien jaar werkzaam bij Sun Energy en is zijn opvolging aan het plannen. Hij wil zelf nog 3-4 jaar CEO blijven om vervolgens het stokje over te geven aan een opvolger, die hij nog wel moet vinden. Hij wil zichzelf gaan voorbereiden op de laatste fase in zijn carrière, de fase van de oudere. Hoe kan hij zijn carrière met voldoening beëindigen? Hij bespreekt deze situatie met John, zijn consulent bij van Ede & Partners.

Lees verder

Midden vijftig, vol energie! – Carrière abrupt onderbroken, en dan?

Deze cliënt is opgeleid bij een toonaangevende multinational in fast moving consumers goods (FCMG). Elf mooie jaren in sales-, marketing- en people management. Dan wordt hij gevraagd het familiebedrijf te gaan leiden. Ook in de FCMG business, maar in een andere productcategorie. Hij wordt mede-eigenaar en werkt samen met zijn collega-aandeelhouders aan de verdere uitbouw van hun bedrijf. Import- en distributie is hun vak. Zij vertegenwoordigen grote internationale merken op de Nederlandse markt.

Geen bestaansrecht meer voor familiebedrijf

FMCG is een zeer competitieve markt met steeds minder fabrikanten/merkeigenaren die steeds meer marktaandeel beheersen. Na twintig succesvolle jaren verliest hun bedrijf de distributierechten van enkele grote merken en besluiten de aandeelhouders het bedrijf op te heffen. Inmiddels werken grote FMCG multinationals in de meeste landen via hun eigen vestigingen, waardoor er geen plaats is meer voor lokale importeurs/distributeurs. Na ruim dertig jaar ervaring in de FMCG business valt het doek voor deze cliënt. Hij is dan midden vijftig, vol energie. What’s next?

Loopbaanbegeleiding

Oriëntatie op de derde fase in zijn carrière brengt hem in contact met Van Ede & Partners. Hij wordt gestimuleerd een zelfanalyse te schrijven. Op welke ‘achievements’ uit het verleden is hij trots? Hoe beoordelen zijn ex-collega’s, vrienden en familie zijn persoonlijkheid, zijn kwaliteiten en ook zijn beperkingen? Hij schrijft zijn biografie en analyseert zijn verleden, zakelijk en privé. Het abrupte einde van het familiebedrijf is hard aangekomen. Hij voelde zich thuis in de FMCG business én met de mensen in zijn bedrijf. Het samenwerken met zijn collega’s en zijn medewerkers was zijn lust en zijn leven. Hij was sterk gericht op de interne organisatie en altijd bezig met de ontwikkeling van ‘zijn’ mensen; en ware people-manager.

Teamwork door psycholoog én consulent

Binnen Van Ede & Partners wordt hij begeleid door een team van een psycholoog en een consulent. De psycholoog helpt hem het verlies van het familiebedrijf te accepteren. Zonder acceptatie van de nieuwe situatie is nadenken over de toekomst heel moeilijk. Hij begrijpt de logica hiervan en gaat vervolgens aan het werk met zijn consulent om zijn zakelijke toekomst vorm te geven. Logisch lijkt om een baan als general manager in een kleinere organisatie of commercieel directeur in een groter bedrijf te ambiëren. Ook denken zij aan zijn liefde voor people management. HRM management is wellicht ook een goede zoekrichting.

Thematisch netwerken… werkt!

Van Ede & Partners adviseert haar cliënten naast het zoeken naar geschikte vacatures ook ‘thematisch’ te netwerken in de gewenste zoekrichting. In het geval van deze client blijkt dat ook te leiden naar een nieuwe baan. Hij heeft voor het schrijven van zijn zelfanalyse feedback gevraagd aan diverse zakelijke relaties, die daardoor begrijpen dat hij beschikbaar is voor een nieuwe zakelijke uitdaging. Dat is een gouden greep, want vanuit zijn netwerk wordt hem een baan aangeboden door een equity fund, dat een general manager zoekt voor één van hun bedrijven in de FMCG business. Dat is een logische volgende stap en binnen een paar maanden wordt hij de nieuwe general manager van dit FMCG bedrijf, waar de aandacht voor de medewerkers op de achtergrond is geraakt. Hij kan hier naar hartenlust werken aan de business én aan de ontwikkeling van de mensen. Een ideale combinatie.

Plan B – Altijd een alternatief plan achter de hand houden

Na een mooie carrière bij een financiële instelling, met uiteindelijk een rol in de directe nabijheid van de raad van bestuur, overkomt het ook deze client. Hij raakt zijn baan kwijt. Het wegvallen van enkele bestuurders betekende ook het einde van zijn loopbaan. Een risico waarvan hij zich bewust was, maar dat hij eigenlijk altijd ontkend of weggestopt heeft. Zo gaat dat nu eenmaal, je bent druk aan het werk en hebt geen aanleiding om over de toekomst na de denken.

Zoekrichting

De meesten cliënten zijn niet op dergelijke omstandigheden voorbereid. Deze man  was al dertig jaar verbonden aan zijn werkgever en had al die tijd niet of nauwelijks contact gehad met de wereld buiten deze werkgever. Hij is eind vijftig en vraagt zich af hoe het tegenwoordig werkt om een nieuwe werkbestemming te vinden. Het Van Ede-traject geeft hem inzicht wat hij graag zou willen doen. Zijn passie voor sport en zijn financieel bestuurlijke achtergrond leiden hem naar de ambitie om een bestuurlijke rol in de sport te vervullen. Dat noemen we een zoekrichting; de combinatie van de gewenste rol (bestuur) en de geambieerde bedrijfstak (sport).

Netwerken

Grondig analyseert hij de ontwikkelingen en uitdagingen in de sportwereld. Daarna voert hij, via een zijn relaties, netwerkgesprekken met sportbestuurders en -instanties. In een half jaar tijd heeft hij veel leuke en inspirerende gesprekken gevoerd en een steeds beter en completer beeld gekregen van de ins en outs van de sportwereld. Deel van dat beeld is dat de gewenste bestuursfuncties schaars zijn en dat het matig wordt beloond. Een betaalde functie wordt echt lastig. Wel vindt hij een vrijwilligersfunctie als financieel bestuurder bij een sportbond. Plan A levert hem niet een betaalde bestuursfunctie op in de sportwereld.

Tijd voor Plan B

Hij keert terug naar zijn oorspronkelijke vakgebied van Finance & Control. Hij heeft een strategische oriëntatie en een holistische blik . Hij vindt het leuk een bijdrage te leveren aan de inrichting en de besturing van het realiseren van bedrijfsdoelen.  Hoe kom je van missie, visie en strategie naar jaarplannen en het realiseren van deze plannen? En vooral hoe ga je dat proces besturen? Daarnaast vind hij het leuk om iets te doen op het gebied van jaarverslagen.

Zelfstandig ondernemen

Hij wil proberen als ZZP-er op dit gebied opdrachten uit te voeren. Samen met zijn consulent ontwikkelt hij een bedrijfsplan. Voordat hij zich als zelfstandige gaat vestigen onderzoekt hij in de markt of er behoefte bestaat aan de diensten die hij heeft ontwikkelt. Ook nu benadert hij zijn netwerkcontacten met het verzoek eens van gedachten te wisselen. Al snel blijkt er behoefte te zijn aan zijn diensten en raakt hij met één van deze contacten serieus in gesprek en verwerft hij een mooie opdracht.

Herhaalde opdracht

Inmiddels is zijn eerste opdracht al verlengd en werkt hij al anderhalf jaar met veel plezier voor deze opdrachtgever. Wat hij doet? Hij  is actief in het opzetten van de managementinformatie en het organiseren van de besturing en de bestuur cyclus er omheen. Daarnaast coördineert hij de totstandkoming van één van de jaarverslagen voor deze organisatie. Precies volgens Plan B.